Ma a reformáció 500 éves évfordulóját ünnepelték a sziráki evangélikus templomban, s egyben megemlékeztek Breuer Oszkárról, aki lelkészként 18 évig szolgálta a sziráki gyülekezetet. Az ünnepségen jelen volt Breuer Oszkár 3 lánya is. A reformáció lényegét szép, bármely felekezet által vállalható prédikációjában Szebik Imre nyugalmazott püspök foglalta össze. Breuer Oszkárra emlékeztek Tamás Tamásné és Bartos Zoltán lelkészek, Hlavacska András és Breuer Csilla.

Érdekes, nem is olyan régi sziráki vonatkozások Breuer Oszkár idejéből: Akkor szavazta meg a presbitérium, hogy vasárnap az addigi három helyett csak két istentisztelet legyen Szirákon, mert a lelkésznek a kisbágyoni fíliát is el kellett látnia. Más: oltárterítőre gyűjtve fejenként 5 Ft-os adományokat kértek, így jött össze kb. 700 ember (!) adományából az új oltárterítő ára.

Alapítványunk részéről köszönjük mindazok munkáját, akik sütemény- és szendvicskészítéssel lehetővé tették, hogy tisztességgel fogadhassuk a vendégeket. Nagyon örültünk a kedves vendégeknek!